15 mudrih izreka Dastina Hofmana

KLAP.rs predstavlja vam Dastina Hofmana, dobitnika Oskara i mnogih drugih prestižnih nagrada, ovog puta kroz njegove mudre citate koji govore o životu, smrti, ljubavi i anegdotama sa snimanja filmova.

Postao sam glumac iz vrlo jednostavnog razloga: propustio sam priliku da postanem neko drugi.

Jedina pogodnost poznatih ličnosti je mogućnost da okrenete broj i pozovete druge poznate ličnosti.

Kada postanete poznati, prestanete da se plašite smrti. U trenutku kada ste postali zvezda, već ste mrtvi. Ili ste balzamirano telo.

Uvek se osećam prevarenim i inferiornim kad pomislim da nemam priliku da osetim kako je to biti trudan i dojiti.

Možda sam sam u ovome ali ponekad, kada gledam beskućnike, ubice, ludake ili pijanice, odjednom počinjem da zamišljam njihove fotografije kad su bili bebe. Na tim fotografijama su isti kao i mi. Činjenica da nismo odrastali u osobe kao što su oni je samo neobjašnjiva slučajnost i sreća.

Bojim se svoje šestoro dece zato što znaju o meni ono što niko ne zna.

Zavidim onima koji imaju sada dvadeset. Kada sam ja imao dvadeset godina, mogao sam da postanem samo konobar ili taksista.

Uvek sam preferirao celu bananu umesto pola banane.

Mit nas objedinjuje, a fantazija uvek razdvaja.

Niko od glumaca nikada nije tražio moj savet.

Nedavno sam shvatio da sam u nekom trenutku izgubio poštovanje prema glumcima. Sve što mi radimo je samo imitacija Boga, ništa više.

Veoma dobro razumem glumce koji stalno zaboravljaju ulogu. Lepo je upoznati nekoga ko liči na tebe.

Razmišljam dosta o modernim slavnim osobama. Pogledajte kult Paris Hilton. Bogatstvo radi bogatstva, slava radi slave. Da li je zaista tako? Moja deca se često viđaju sa njom. Kažu da je ljubazna i simpatična. Čini mi se da nije problem Paris Hilton. Problem je u onima koji joj se dive.

Život je sranje. Ali to ne znači da se ne može uživati.